perjantai 20. toukokuuta 2016

Monikulturisteista ja siitä, millä edellytyksillä monikulturismi voi toimia {S}

Mitä tulee otsikon kysymykseen: monikulttuurisuus voi toimia, mikäli tulijat valikoidaan tarkkaan ja sopeutetaan vaikka väkisin. USA:n kansalaisuuden saaminen on pitkä prosessi.

Moni mokuttaja ilmeisesti haluaa USA:n edut, muttei ymmärrä niiden vaatimuksia. Sikäli mokuttajan ajatusmaailma muistuttaa saarilla eristyksissä eläneiden primitiivisten alkuasukkaiden ihmettelyä valkoisten uudisasukkaiden saapuessa. Eurooppalaiset rakensivat satamia, laitureita ja lentokenttiä, ja jonkin ajan kuluttua alkoi saapua laivoja ja lentokoneita täynnä kaikenlaista kivaa tavaraa. Alkuasukkailla ei tietenkään ollut mitään käsitystä maailman laajuudesta eikä siitä, mistä kaikki tuo vauraus oli peräisin: he pitivät sitä taikuutena tai jumalten lahjana ja yrittivät kopioida "valkoisen miehen taikaa" rakentamalla itse bambusta ja muusta roinasta laitureita ja lentokenttiä, minkä jälkeen he istahtivat odottelemaan "jumalten lahjoja" -- ja helppoa elämää odotellessaan laiminlöivät viljelyksensä ja koko yhteiskuntansa hoitamisen, mikä johti koko yhteisön perikatoon.

Samalla tavalla mokuttaja uskoo sitkeästi, että kun vain otetaan tarpeeksi mamuja, ne alkavat ennen pitkää taianomaisesti tuottaa jotakin -- samalla tavalla kuin he uskoivat sosialismin toimivan, kunhan tarpeeksi kauan yritetään. Mutta pinnallisena idioottina mokuttaja ei ymmärrä, että näennäisen monikulttuurisen USA:n vauraus perustuu mamujen laatuun eikä niiden määrään; toisin sanoen mamujen on oltava valmiita ja halukkaita omaksumaan länsimaiset arvot tai painuttava hiiteen. Tätä eivät tänä päivänä enää ymmärrä edes kaikki yhdysvaltalaiset.

[nimimerkki "Parsifal" 5.5.2016 pahan Hommaforum-keskustelupalstan ketjussa Miksi monikulttuurinen USA pärjää?]

[PS Voit myös halutessasi käydä lukemassa aiheeseen liittyvän blogimerkintäni Monikulttuurisuudesta ja monikulturismista.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti