tiistai 24. toukokuuta 2016

Mitä mieltä islamofobia-käsitteen luoja on käsitteestään tätä nykyä {S}

Phillips toteaa: ”Pitkän aikaa minäkin kuvittelin, että Euroopan muslimien kohdalla kävisi samoin kuin aiempien siirtolaisaaltojen kanssa. Että he vähitellen hylkäisivät perinteiset tapansa, kantaisivat uskonnollista ja kulttuurillista taakkaansa kevyesti, ja vähitellen sekoittuisivat osaksi Britannian monimuotoisten identiteettien maisemaa. Minun olisi pitänyt tietää paremmin.”

Breitbart.com kertoo edelleen, kuinka Phillips jopa myöntää, että se joukkomittainen seksuaalinen häirintä ja raiskausskandaalit, jotka rasittavat muslimien eniten asuttamia kaupunkeja ympäri Britanniaa, johtuvat nimenomaan muslimimiehistä – ei ”aasialaisista” kuten asia usein ilmaistaan. Hän kirjoittaa: ”Valkoisia tyttöjä kohtaan tunnettu halveksunta joidenkin muslimimiesten parissa on korostunut Rotherdamin, Oxfordin, Rochdalen ja muiden kaupunkien viimeaikaisten skandaalien yhteydessä. Mutta tämäkin pikemminkin heijastaa sitä syvään juurtunutta seksismiä, jota esiintyy kaikkialla Britannian muslimiyhteisöissä.” Puhutaan jopa miljoonasta järjestäytyneen seksuaalirikollisuuden brittiläisestä naisuhrista.

Tämä sama tilanne tuntuisi olevan kaikkialla sama, missä on suuri islamilainen vähemmistö. (Poikkeuksena kurdit sekä Saksan turkkilaiset, jotka ovat pikemminkin nationalisteja kuin uskonnollisia fanaatikkoja, ja Balkanin muslimit, jotka vaikuttaisivat integroituneen hyvin.)

Phillipsin mukaan islamofobia ei siis ole "fobia" eikä "rasismin" muoto, vaan pikemminkin valtaväestön reaktio islamin edustajien edesottamuksiin valtaväestöä kohtaan. Onko se kuinka oikeutettu reaktio, ruukinmatruuna ei ota kantaa, mutta todettakoon, että nuiviminen on sosiologiassa yksi sosialisaation muoto.

Phillips kommentoi: ”Eräät journalistiystäväni kuvittelevat, että ajan kuluessa, muslimit oppivat tavoille. Mutta eivät he opi.” Ikävä kyllä tämä ei vaikuttaisi olevan pelkkä yksittäisen ihmisen mielipide, vaan yleinen aposteriorinen havainto kaikkialla missä on runsaasti muslimeja, kun taas niissä maissa, joissa on vähän muslimeja, he ovat integroituneet varsin hyvin.

Phillips siis antaa ymmärtää, että hänellä menivät syy ja seuraus sekaisin. Islamofobian syy ei siis olekaan valtakulttuurin vihamielinen suhtautuminen islamiin, vaan islamin vihamielinen suhtautuminen valtakulttuuriin.

[Näin oli 16.4.2016 lausuttu buddhalaisen nimimerkki "Ruukinmatruunan" Takkirauta-blogin merkinnässä "Islamofobiaa tää tunne on", jossa oli käsitelty sitä, että islamofobia-käsitteen luoja Trevor Phillips oli tullut katumapäälle käsitteestään.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti