torstai 12. toukokuuta 2016

Gazan asukkaiden pahin sortaja {S}

[...]Gazan asukkaiden pahin sortaja on aluetta despoottisin ottein hallitseva Hamas. Egyptin ja Israelin ylläpitämän Gazan saarron laillisuutta perustellaan nimenomaan sillä, että kyseessä on aseellinen konflikti Israelin ja Gazaa hallitsevan islamistisen Hamas-terroristijärjestön välillä. Tämä antaa Hamasille ylivoimaisen keinon saarron lopettamiseksi.

Israel ja kansainvälinen yhteisö ovat asettaneet Hamasille kolme ehtoa suhteiden normalisoimiseksi: tunnustaa Israelin olemassaolon oikeus, terrorista ja väkivallasta luopuminen sekä Lähi-idän rauhanprosessiin ja siihen liittyviin sopimuksiin liittyminen.

Kun Hamas uskottavasti täyttäisi nämä ehdot, kysymys ei enää olisi aseellisesta konfliktista, jolloin saarto muuttuisi laittomaksi ja se olisi pakko lopettaa.

Saarron lopettaminen saisi Gazassa aikaan reippaan talouskasvun ja lisäisi myös työllisyyttä. Tämä parantaisi huomattavasti gazalaisten oloja. Ja kun Hamas terrorin ja vihakasvatuksen sijasta keskittäisi resurssinsa Gazan kehittämiseen, asukkaiden olojen parantamiseen ja koulutukseen, ei lopputulos voisi olla mitään muuta kuin paljon nykyistä parempi Gaza.

Miksi Hamas ei käytä tuota ylivoimaista keinoa?

[nimimerkki "Häxpi" 24.4.2016 Tiede-lehden keskustelupalstan ketjussa Eikö Israel näe rauhanmahdollisuutta aitansa takaa?]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti