Olet myös kirjoittanut useampaan kertaan, että "Sdp:ssä on toistasataa vuotta ollut vaara vasemmalta". Nämä kommentit ovat edelleen nähtävillä ryhmässä. Miten selität niitä?
– Sdp:n vasemmistoporukka sai aikaan punakapinan vuonna 1918. Ja sodan jälkeen oli toinen tilanne, jolloin kommunistit perustivat SKDL:n saadakseen demareita sinne.
– Tilanteet toistuvat historiassa jatkuvasti. Minun retoriikkani tulee näistä historian allegorioista, Lehtinen selittää.
[Näin oli lausuttu Ilta-sanomat -lehdessä 15.7.2024 julkaistussa uutisartikkelissa Demarivaikuttajalta rajua tekstiä Sdp:stä: ”Karistetaan luteet” – näin hän selittää.]
[Itse kannatan asevelisosialisteja, joiksi aikoinaan nimitettiin isänmaallisia sosialidemokraatteja. Miksi olla sosialidemokraattisen puolueen jäsen, jos ei itse kannata kansallista turvallisuutta ja demokratiaa?]
SDP puhdistettiin Vapaussodassa ääriaineksista, joista osa pakeni Neuvosto-Moskoviaan.
VastaaPoistaTalvisodan poterot, joissa sosialidemokraattinen sotamies kyyristeli kokoomuslaisen upseerin ja maalaisliittolaisen aliupseerin vieressä peläten ja tappaen ettei olisi tullut tapetuksi hitsasivat aseveliakselin, joka säilyi sodan jälkeen.
Rafael Paasio heitti vuodesta 1945 SDP:tä hallinneet asevelisosialistit puolueesta ja avasi oven kommunistien agenteille;
Halosille, Tuomiojile ja kumppaneille, korjaan tovereille.
Siitä alkoi SDP:n uusi radikalisoituminen, joka muuttui naisistumiseksi jakkupukumaistereiden puolueeksi työväenpuolueen sijasta.
Asevelisosialistien aseman ottivat Perussuomalaiset.
Niin.
PoistaVäkivaltaista vallankumousta haluavat muuttivat toiseen puolueeseen, ja osittain jopa toiseen maahan, ja tämä oli kyllä onni.
Ja työnantajat Talvisodan aikana sitten vielä hyväksyivät ammattiliitot edustamaan työläisiä.
Huolimatta kapinan turhan väkivaltaisesta rankaisemisesta sisällissodan jälkeen, joka aiheutti pitempiaikaista katkeruutta, tehtiin pikaisesti myös tarvittavat yhteiskunnalliset uudistustoimet, jotka lievittivät yhteiskunnallisia ristiriitoja.
Ja kapinan rajut jälkiratkaisut myöskin pitkälle olivat syynä sille, etteivät lapuanliikeläiset kyenneet kumoamaan demokratiaa 1930-luvun alkupuolella. Eivät todella uskaltaneet ryhtyä semmoiseen. Punaiset olivat jo kerran yrittäneet, ja katso, kuinka niiden kävi!
Lopulta kaikki alkoi kuitenkin mennä huonommin. Tosiaan.