lauantai 31. heinäkuuta 2021

S Väite: Miesten asepalveluspakon tulee olla, koska miehet saavat sen myötä ilmaisen terveystarkastuksen

2. Miesten asevelvollisuus on tasa-arvo-ongelma: se syrjii naisia, koska miehet saavat ilmaisen terveystarkastuksen.

Näin päättelee yhdenvertaisuuskysymyksien parissa elämäntyönsä tehnyt Eva Biaudet (rkp). Lausunto on veret seisauttava ja sellaisen ihmeellisen asenteen monumentti, että syrjintä voi kohdistua vain ja ainoastaan naisiin, olipa tilanne mikä hyvänsä.

On muutenkin hämmentävää, kuinka usein miesten komentaminen vankeuden uhalla kasarmeille katsotaan miesten suosimiseksi. Esimerkiksi kasvatustieteen tohtori Heli Häyrynen kantaa kovasti huolta siitä, että miehille määrätty asepalvelus sortaa naisia, koska miehet voivat verkostoitua kasarmeilla.

Mitähän nämä tutkijat ja dosentit sanoisivat, jos naisilla olisi sukupuolensa vuoksi velvollisuus palkattomaan yhteiskuntapalveluun, jossa majoitus tapahtuu parakeissa, hiukset ajetaan lyhyiksi ja vankeus uhkaa karkaajia samalla kun miehille palvelus olisi vapaaehtoinen. Kirjoittaisivatko tutkijat, että miehiä kohdellaan kaltoin, koska naiset pääsevät tutustumaan kohtalotovereihinsa?

Melkein ihailla pitää sitä röyhkeyttä, jolla mustaa selitellään valkoiseksi, valkoista mustaksi. Ikävä kyllä myös Yle on kunnostautunut tässä surrealistisessa lajissa, se kun uutisointinsa perusteella näkee miehille määrätyn asevelvollisuuden naisten ongelmana. Kun Yle raportoi naisten kokemasta syrjinnästä armeijassa, kritiikki kohdistui muun muuassa siihen, että armeijassa on miespuhetta.

Palataan siis vielä ajatusleikkiin naisten kansalaisvelvollisuudesta. Jos naiset käskettäisiin vankilan ja jalkapannan uhalla pitkään vanhustenhoitopalveluuun, mahtaisiko Yle päivitellä, että majoitusparakeissa kuullaan naispuhetta? 

[Arno Kotro blogissaan 5.2.2020 julkaisemassaan Suomen nykyistä asevelvollisuusjärjestelmää koskevia onnettoman huonoja väittämiä käsittelevässä merkinnässä Hölmöimmät lausunnot, TOP 10]

2 kommenttia:

 1. Pelkäänpä pahoin, että jos naisille alettaisiin langettaa minkäänlaisia kansalaisvelvollisuuksia, alkaisi Ylellä ylen taivaankorkea raivonkiljunta aiheesta:
  "Ja taas Isot Pojat kiusaa koska olen Tyttö!!"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo. "Kaikki eläimet ovat tasa-arvoisia, mutta jotkut eläimet ovat tasa-arvoisempia kuin toiset."

   Poista