lauantai 10. heinäkuuta 2021

S Epävirallinen Halla-aho elämäkerturi Nurmi löytää jälleen kerran vain omat ennakkoluulonsa ja moraalisen ylemmyydentunteensa

Halla-ahon ja Salménin mittelöstä on kulunut jo yli vuosikymmen, ja usein tuntuu, ettei valtamedia ole vieläkään oppinut, miten Halla-aho-ilmiön kanssa tulisi toimia. Kyseisen Pressiklubin jälkeen ohjelman juontaja Ruben Stiller pohti: ”Luulen, että lopputulos on ollut se, että omalla ammattitaidottomuudellani nostin Halla-ahon kannatusta tietyissä piireissä. Minulle jäi lähinnä hämmentynyt olo.” Tämä lienee syvällisin, rehellisin ja oikeaan osuvin Halla-ahoa koskea analyysi, jonka olemme valtamedian edustajalta kuulleet. Miksi ihmeessä näin yksinkertaisen asian ymmärtäminen tuntuu Stillerin kollegoille olevan täysin mahdotonta?

Tällä kertaa samaan kuoppaan lankeaa Nurmi, joka yrittää kartoittaa Halla-ahon pimeää puolta mutta löytää jälleen kerran vain omat ennakkoluulonsa ja moraalisen ylemmyydentunteensa. Teoksen poliittisen analyysin syvällisyydestä kertoo, että Nurmi vertaa Halla-ahoa Hitleriin, Donald Trumpiin, Pentti Linkolaan ja kerran jopa Kimi Räikköseen. Valitut verrokit paljastavat selkeästi kehyksen, josta Nurmi kohdettaan haluaa lähestyä. Mutta tapaus Halla-ahon voisi halutessaan kehystää myös hyvin päinvastaisilla kiintopisteillä. Jos Halla-ahon näkee perinteisten rintamalinjojen ulkopuolelta esiin tulleena ei-urapoliitikkona, jonka yhteiskunnassa tapahtuneet kuohunnat ja laveapohjainen ruohonjuuritason kansansuosio nostavat poliittisten mittelöiden kärkikahinoihin ja perinteistä hegemoniaa horjuttavan kansanliikkeen johtohahmoksi, eikö tällöin voisi yhtä hyvin voisi rinnastaa esimerkiksi Mahatma Gandhiin, Lech Walesaan ja vaikka kiinalaiseen Zhu Yuanzhang -nimiseen talonpoikaan, josta tuli myöhemmin Ming-dynastian ensimmäinen keisari? 

[Näin oli lausuttu Sarastus-verkkolehdessä 25.10.2020 julkaistussa kirjailija ja kääntäjä Tero Tähtisen kirjoittamassa artikkelissa Pitkätukkasivarista kansallismielisten Mestariksi, jossa hän käsittelee Lauri Nurmen epävirallista Jussi Halla-ahon elämäkertaa. Halla-ahohan on nykyään Perussuomalaisten puheenjohtaja.]

2 kommenttia:

  1. Yksi ja toinenkin kannattaa Jussin perintöprinssiksi Sakari Puistoa.
    Onhan miehellä meriittejä, mutta minua huolestuttaa eniten se, että tuo yllämainittu Lauri Nurmi kirjoitti hänestä Iltalehdessä myötäsukaisesti.

    Iltalehti, joka tähän asti ei ole halunnut nähdä Jussissa ja halla-aholaisissa muuta kuin olevaa tai orastavaa pahaa, on siis ikäänkuin suositellut Puistoa Jussin seuraajaksi?
    Ei hyvältä vaikuta.

    Itse soisin näkeväni Riikan ottavan naisellisen lujille harteilleen Jussin manttelin kantaakseen sitä tavalla, jossa kaikki vanhat hyveet yhdistyvät uusiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos Nurmi ei ole vielä osannut törmätä Puistossa mihinkään pahaan? Vielä ehtii. Kun Halla-aho ei ole enää puoluejohtaja, rupeaa löytymään muistakin "likaa". Viimeistään silloin, kun henkilö on päässyt puheenjohtajan pallille.

      Riikalla taitaa olla puolueensisäisessä suosiossa nyt selvä etumatka muihin. Oletan siksi, että hänestä tulee Halliksen jälkeinen ensimmäinen puolueen puheenjohtaja. Puisto ehtii vielä myöhemmin joutumaan yhteiskunnallisen kölin ali vedettäväksi.

      Poista