maanantai 10. toukokuuta 2021

S Uudet opiskelijat eivät enää kestä kannaltaan epämiellyttäviä mielipiteitä

Sosiaalipsykologi Jonathan Haidt ja sananvapaussäätiön johtaja Greg Lukianoff kirjoittavat aiheesta teoksessaan The Coddling of the American Mind.

Siinä he kuvaavat, kuinka 90-luvun puolivälin jälkeen syntyneet opiskelijat eivät enää kestä kannaltaan epämiellyttäviä mielipiteitä.

Kirja puhuu “safetyismista”, turvallisuuskultista, jossa opiskelijoita pyritään suojaamaan kaikelta pahalta, ja elämään kuuluvia pieniä haasteita pidetään sietämättömänä kärsimyksenä, jota vastaan tulee taistella.

Tämä ajattelu on johtanut siihen, että nyt taistellaan myös uusia ja haastavia ajatuksia sekä ideoita vastaan. Eri mieltä olevat oppilaat ja puhujat tulee hiljentää täysin. 

[Sanna Ukkola 8.1.2020 julkaistussa kolumnissaan Kasvatimme nuoret tynnyrissä ja nyt he luhistuvat vääristä sanoista]

2 kommenttia:

 1. Sehän on oikeastaan tehokkaammanpuoleinen strategia:

  sen sijaan, että vasemmistoliberaalit ryhtyisivät väittelyyn siinä ylivoimaisia kansalliskonservatiiveja vastaan, he virittävätkin äänensä hauraaseen itkuun ja pyytävät kieltämään tuollaiset Pahat Sanat.

  Kukapa voisi olla sellainen hirviö, että ärähtäisi yliherkälle, uniikille lumihiutaletytölle Koskelan Akselin tapaan:

  "Ei perkele! Kyllä sulle tulee elämä vaikeeks kun et sinä mitään kestä."

  Näin yliherkkä lumihiutale saa tahtonsa läpi itkukohtaus kerrallaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo. Näitä ihmisiä, jotka sietävät eri mieltä olemista yhtä paljon kuin Stalin (tai Hitler) aikoinaan ei kuitenkaan välttämättä ole paljon. Mutta heillä on jonkinlaista vipuvoimaa yhteiskunnassa äänekkyytensä ansiosta.

   Poista