lauantai 29. toukokuuta 2021

S Halla-aho nurkan takana karjuvasta työvoimapulasta, osa 3

Halla-aho ei ratkaisisi talouden rapautumista turvautumalla lisätyövoiman hankkimisessa maahanmuuttoon.

– Joudumme hyvin tarkkaan miettimään, mihin kaikkeen meillä on varaa. Osittain tähän auttaa se, että osa työpaikoista katoaa automatisaation myötä. Kaupan kassat ovat hyvä esimerkki. Helsinki ja muukin maa ovat jo täynnä kauppoja, joissa ihmiset pääasiallisesti asioivat robottien kanssa. Sama tullaan ehkä näkemään joukkoliikenteessä.

– Me tuijotamme liikaa ihmisten ikään ja ajattelemme hyvin mekaanisesti, että kun tänne tulee työikäisiä nuoria, niin se helpottaa meidän huoltosuhdettamme. Tämähän edellyttäisi sitä, että ne ihmiset työllistyvät.

Halla-aho sanoo, ettei maahanmuutto itsessään ei ole ongelma.

– Ongelma tulee siinä, jos tänne tulee suurissa määrin ihmisiä, joilla ei ole halua eikä valmiuksia kotoutua työmarkkinoille, ja jos toisaalta meidän vastaanottojärjestelmämme on sellainen, että se kotouttaa ihmisiä sosiaaliluukulle eikä luo erityisiä kannustimia ihmisille ottaa vastuuta omasta elämästään – oppia kieltä, etsiä työtä ja opiskella. 

[Näin oli lausuttu Seurakuntalainen-lehdessä julkaistussa Kai Kortelaisen kirjoittamassa uutisartikkelissa Halla-aho: ”Työvoimapulalla uhkailu muistuttaa uskonnollisten liikkeiden maailmanlopun ennustuksia”.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti