perjantai 14. toukokuuta 2021

S Rapakontakainen media enimmäkseen on ollut presidentti Trumpia ja Republikaanista puoluetta vastaan

Suomalaisesta mediasta ei saa erityisen hyvää ja kattavaa kuvaa Yhdysvaltojen politiikasta: media siteeraa usein Trumpia vastustavaa jenkkimedian liberaalia siipeä.

Yhdysvaltalaismedia lähtikin kilpaa tukemaan Bidenia, kuten se teki viime vaaleissa Clintonille. Bidenin takana laskettiin olevan ainakin 119 tiedotusvälinettä, Trumpilla niitä oli kuusi.

Esimerkiksi arvostettu The Atlantic -lehti käski lukijoitaan äänestämään Bidenia ja kuvaili Trumpia historian kenties huonoimmaksi presidentiksi.

“Biden on humaani, kokenut ja kypsä. Donald Trump puolestaan on selvä ja jatkuva uhka Yhdysvalloille, eikä näytä todennäköiseltä, että maa selviäisi vielä seuraavat neljä vuotta hänen huonosta johtamisestaan”, Atlantic kirjoitti pääkirjoituksessaan. 

[Sanna Ukkola 5.11.2020 Iltalehden sivuilla julkaistussa kolumnissaan Toimittajat maalasivat Trumpista kuvan mielisairaana ihmishirviönä ja hulluna – noloa]

[PS. Huomattakoon, että "liberaali" ei tässä lausutussa merkityksessä merkitse liberaalia, vaan se merkitsee yhdysvaltalaisittain suhteellisen vasemmistolaista.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti