tiistai 11. heinäkuuta 2017

S Valitsijoiden painajainen: kaksi erinomaista ehdokasta oli Persuilla puheenjohtajiksi

Perussuomalaisilla on tilaisuus valita uusi puheenjohtaja erinomaisista ehdokkaista. Pääehdokkaina pidetyt Jussi Halla-aho ja Sampo Terho tulevat maahanmuuttokriittisen liikkeen sisältä, joten on odotettavissa, että puolueen kanta asiassa terävöityy. Samoin odotan, että puolue ohjelmallisesti lähentyy keskieurooppalaisia kansallismielisiä puolueita ja kehittyy dynaamiseksi, kansallista etua edustavaksi voimaksi.

Nuorempi maahanmuuttokriitikko Terho tosin teki virheen ehdottaessaan keväällä, että EU-jäsenyydestä pitäisi järjestää kansanäänestys. Ei siinä asiassa mitään kansanäänestystä pidä järjestää, ja syyt ovat samat kuin Nato-kysymyksessäkin. Kansanäänestyksen mahdollisuus avaisi tien hurjiin spekulaatioihin, joiden kautta Suomea alettaisiin liittää Euraasian unioniin.

EU:n ongelmat ovat tulleet selviksi, joten nyt olisi keskityttävä yhteistuumin vähentämään EU:n halua puuttua jäsenmaidensa sisäisiin asioihin. Katsoessaan, että ero EU:sta ei ole nyt ajankohtainen, Halla-aho on realistisemmilla linjoilla. Ongelma on juuri se, josta Halla-aho huomautti vappupuheissaan: kannatus EU:sta tai eurosta eroamiseen ei taitaisi nykyisin riittää. Ja sitten kun kannatusta olisi tarpeeksi, olemme jo niin syvällä ongelmissa, ettei ero olisi enää mahdollinen vaan pitäisi jäädä odottamaan koko konglomeraatin romahtamista. Yhtä kroonistunut tilanne on Nato-jäsenyyttä ajatellen.

Halla-ahon etuna on, että hän näyttää olevan myös seksuaalisesti vapaamielinen. Sitä osoittaa avioliiton ulkopuolinen lapsi, jonka Yleisradiosta ovet paukkuen lähtenyt toimittaja Salla Vuorikoski motiivejaan peittelemättä kaivoi esiin poliittista keskustelua rikastuttamaan. Minä ainakin tykkäsin kovasti, sillä mikäpä symboloisi tulevaisuudentoivoa paremmin kuin lapsi!

Valitaanpa puolueen mansikkapaikalle kumpi tahansa, katson että puolue saa erinomaisen puheenjohtajan. Uskon, että he tulevat myös hyvin toimeen keskenään vaalin jälkeen, ja siksi jommankumman päätymistä varapuheenjohtajaksi ei voitaisi sulkea pois ainakaan minkään linjaerimielisyyden vuoksi. Puolueen hajottamisyritykset eivät siis onnistu. Mutta löytyykö heistä myös johtaja ohjastamaan isompiakin vankkureita?

[filosofi Jukka Hankamäki 8.6.2017 blogissaan julkaisemassaan merkinnässä Puheen johtaja, joka julkaistui kaksi päivää ennen Perussuomalaisten puoluekokousta, jossa Jussi Halla-aho tuli valituksi uudeksi puheenjohtajaksi Timo Soinin 20 vuotta kestäneen viranpidon jälkeen]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti