maanantai 10. heinäkuuta 2017

S Suomi ensin -liikkeestä

Sanon suoraan etten pidä Marco de Witistä enkä hänen Suomi ensin -toiminnastaan. Siinä on enemmän kansallismielistä kenttää vahingoittavia kuin hyödyttäviä elementtejä, joita ikävästi pilkahtelee MV-lehdenkin toiminnassa.

Minun on silti helppo uskoa, että kaikki mainitut kokevat olevansa sataprosenttisesti Suomen kansan ja valtakunnan puolella (tosi Juha Molarista en ole varma), he tekevät sen vain väärin. Kun de Wit kävi Itä-Ukrainassa, hän lienee ajatellut viholliseni vihollisen olevan ystäväni: Venäjä mellastaa Itä-Ukrainassa, OK, mutta muslimit eivät mellasta Venäjällä ainakaan samalla tavalla kuin Suomessa. Niinpä Venäjän asia on Suomenkin asia. Sinänsä loogista, mutta ei loppuun asti pohdittua ajattelua: venäläisen kansallismielisen tavoitteet kun ovat rankassa risitriidassa suomalaisen kansallismielisen tavoitteiden kanssa.

Internetin blokkaaminen kiinalaiseen tapaan herättää pelottavan ajatuksen: Suomen Internetissä kulkeva datavirta liikkuu Equinix-yhtiön datakeskusten välittämänä. Tämä yhtiö saattaisi hyvinkin kyetä pimentämään vaikkapa Hommaforumin, jos eduskunta niin päättäisi.

Mitä jos se päättäisi? Mikä olisi suomalaisten reaktio: nousu vastustamaan diktatuureille ominaista sensuuria vai asian hiljainen hyväksyminen, varsinkin valtamedian selittäessä päivästä toiseen yhä uudestaan, miten oli välttämätöntä sulkea nuo hirvitykset, joissa oli kaikkea mahdollista Suomea vahingoittavaa vailla mitään positiivista?

Pelkäänpä pahoin, että ainakin nykytilanteessa jälkimmäinen skenaario saattaisi olla realistisempi.

[nimimerkki "Qroquius Kad" 4.4.2017 Vasarahammer-blogin merkinnän Lontoo ja Pietari, jossa käsitellään hienojen edistyksellistemme mieleen olevaa Mehdi Hasan -nimistä asioiden oikeinselittäjää, lukijakommenteissa]

[PS Alempana lukijakommenteissa blogin pitäjä hieman kuitenkin toppuutteli asiassa nimimerkkiä.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti