perjantai 14. heinäkuuta 2017

S Presidentit Niinistö ja Macron ovat pohjimmiltaan maahanmuuttokriittisiä

Presidenttien kommentit ovat ympäripyöreitä, pelkkää tyhjää retoriikkaa. Todellisuudessa he eivät sano oikeastaan mitään – sisällön tulkinta riippuu lukijan linssien väristä.

Kuitenkin ehtojen asettaminen osoittaa, että pohjimmiltaan sekä Niinistö että Macron ovat maahanmuuttokriittisiä: he haluavat auttaa vain oikeasti hädänalaisia, eivätkä he halua Eurooppaan niitä miljoonia Afrikasta ja Lähi-idästä tulevia, jotka väärinkäyttävät tätä hädänalaisille tarkoitettua ohituskaistaa elintasosiirtolaisuuden väylänä.

Se antaa toivoa, että EU todella tekee jotain hallitsemattoman, laittoman kansainvaelluksen pysäyttämiseksi. EU:n päättäjät yrittävät vain epätoivoisesti löytää sellaiset sanamuodot, etteivät he suututtaisi maahanmuuttokritiikittömiä, punaviherglobalistisessa kuplassa eläviä äänestäjiä. Saksan liittokanslerilta Angela Merkeliltä on nimittäin nähty sisällöltään aivan vastaavia kommentteja, joissa ihmisarvon kunnioittamisella ja lähimmäisenrakkaudella on kuorrutettu maahanmuuttokriittinen sisältö.

[Jaakko Häkkinen blogissaan 3.7.2017 julkaisemassaan merkinnässä Presidenttien kaksinaamaiset kommentit siirtolaiskriisistä]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti