perjantai 21. elokuuta 2015

Islamin luonteesta keskustelua erään blogin lukijakommenteissa

Vihreän Liiton jäseneksi suhteellisen maltillisen Marko Kivelän blogin merkinnän Suvaitsevaisuutta niin että napa paukkuu lukijakommenteissa Oula Lintula ja Esa Niemi vastasivat seuraavalla tavalla Kai Niemeläisen islamia syleilevään lukijakommenttiin:


Oula Lintula:
"Islam ei ole väkivaltainen ideologia yhtään sen enempää kuin kristinuskokaan."

Kyllä todellakin on. Voidaan aloittaa vertailu ihan Muhammedin ja Jeesuksen omista teoista. (En ota kantaa siihen, ovatko nämä teot totta, vaan vain siihen, miten uskovaiset itse ne teot kertovat.)

"Kuvaat islamia samalla tavalla kuin keskiajalla olisi kuvattu kristinuskoa."

Niin, islam todellakin on monessa mielessä samalla tasolla kuin kristinusko oli keskiajalla. En näe syytä olla tästä mitenkään tyytyväinen. Jos islam kehittyy 500 vuodessa sille tasolle millä kristinusko on nyt, niin vähänpä se sitä lohduttaa jolta pää leikataan irti tänään.

Esa Niemi:
Rajoittuuko maltilliset muslimit sitten Kosovoon eivätkä edusta valtavirtaa 1,6 miljardin muslimista? Kirjoituksesi kuvastaa, että maltilliset muslimit ovat varsin pieni määrä.

Kerrotko lähteitä mistä selviää islamista luopumisen olevan näin vapaata Kosovossa ja, että näin tapahtuisi. Se olisi islamin oppien vastaista.

Islamin väkivaltaisuus on varsin tunnustettu ja hyvin dokumentoitu jo itsensä profeetaksi julistaneen karavaaniryöstäjän ahaditheissa.

ISIS toimii varsin tarkasti miten profeetta Muhammed osoitti esimerkillään ja samalla tavalla vääräuskoisia tyttöjä voi myydä seksiorjiksi kuten profeetta Muhammedilla itselläänkin. Koraani on jumalan sanaa ja se sisältää varsin väkivaltaisia määräyksiä, joita on 1400 vuoden aikana toteutettu varsin paljon. Kiistätkö vai myönnätkö historiankirjoituksen ja islamin auktoriteettien kuvaukset?

Islam on väkivaltainen ideologia/ kokonaisvaltainen kilpaileva yhteiskuntajärjestelmä kuten kommunismi tai natsismi, joissa on omat lainsäädännöt eikä islam edellytä uskomista, vaan jäsenenä pysymistä. Islamissa on myös uskonnollista aspektia, mutta pääosin islam on muuttumatonta lakia, joka rikkoo ihmisten fundamentaalisia perus- ja ihmisoikeuksia.

Osa muslimeista noudattaa profeetta Muhammedin esimerkkiä islamin väkivaltaisesta levittämisestä ja osa rauhanomaisesti. Suurin osa muslimeista haluaisi eroon islamista, mutta profeetta Muhammed näki tämän ennalta ettei moni kääntyisi islamiin tai pysyisi muslimina ilman miekan uhkaa.

Muslimimaailma on irtisanoutunut YK:n yleismaailmallisista ihmisoikeuksista ja tunnustavat Sharia lakiin perustuvaa Kairon ihmisoikeusjulistustaan. Kumpia sinä tunnustat ja pidät parempina ihmiskunnalle; Sharia lakiin perustuvan Kairon ihmisoikeusarvojen kannattaja vai YK:n yleismaailmallisten ihmisoikeusarvojen?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti