perjantai 8. tammikuuta 2016

Uussuomalainen nainen rasistienmetsästykseen yllyttämisestä työpaikoilla {S}

Ei Huurtelan blogia voi terveellä järjellä ymmärtää. Katselin sitä tovin ja mietin, ellei päätoimitus reagoi siihen ja nopeasti, saattaa tulla viranomaisilta sanomista. Kirjoituksessahan selvästi yllytettiin ihmisiä rikolliseen toimintaan, vainoamaan niitä, joilla on "väärät mielipiteet". Selkeästi ilmaistiin, että "paras rasisti on julkisesti nöyryytetty rasisti". Olisi edes ehtinyt määritellä mikä hänen mielestään on rasismia. Maahanmuuttopolitiikka on politiikkaa, aivan samalla tavalla kuin mikään muukaan poliittinen aihepiiri, ei senkään pitäisi olla kritiikille immuuni. Rasistin leiman saa kuka tahansa, joka millään tavalla ottaa kriittisesti kantaa johonkin, joka koskee muita kuin kantasuomalaisia. Oli se sitten naistenoikeuksien polkeminen, tyttöjen sukupuolisilvonnasta kirjoittaminen tai mikä tahansa vieraaseen kulttuuriin/uskontoon liittyvää, jota ei tuoda positiivisessa valossa esille.

Tokihan minä ymmärrän, että selkeät tapaukset moni varmasti toivoisikin pois päiviltä. Me emme kuitenkaan elä sivistymättömässä yhteiskunnassa vaan sellaisessa, jossa jokainen on syytön kunnes toisin todistetaan. Jos haluaa tehdä rasisteille pahaa, voi tehdä rikosilmoituksen netissä. Mutta että ottaa oikeuden omiin käsiin? Mitä seuraavaksi? Raiskattujen naisten ja tyttöjen omaiset ottavat kiväärit käteen ja ampuvat päiviltä tyttäriensä raiskaajat? Tämän jo jollain lailla pystyisi ymmärtämään (raiskaustuomiot ovat äärimmäisen epäoikeudenmukaisia), vaikka missään nimessä en tuollaistakaan toimintaa kannata. En kannata väkivaltaa ylipäänsä. Ja sitäkin vähemmän omankädenoikeutta.

[Fija Immonen (entinen Saarni) 28.12.2015 Tuomas Karhusen blogin merkinnän Huurtela ja likaiset keinot lukijakommenteissa]

2 kommenttia:

  1. Tanja Huurtela oli todennäköisimmin pseudonyymi. Ei ole enää ainakaan US:n Puheenvuorossa, koska blogi on poistettu.
    Itselläni on veikkaus myös miehestä nimen takana, mutta kunnioitan anonyymiteettiä. Kyse ei ollut niinkään miehen omista mielipiteistä, vaan provokaatioista.

    VastaaPoista