torstai 7. tammikuuta 2016

Urheilua

Matut pelasivat Heinolassa lentopalloa ja saivat aikaan kymmenien henkien joukkotappelun. Siis lentopalloa. Lajia, jossa verkko erottaa ottelijat. Tämän pitäisi jo kertoa kaikki mahdollinen siitä, millaista paskasakkia maahan on tunkeutunut. Ja jos tämä ei riitä, niin kolme huomiota.
1) Henkilökohtainen kokemus. Olen pelannut satoja kertoja lentopalloa, joskus ihan kilpailumielessäkin. Kertaakaan, siis kertaakaan, ei ole tapahtunut minkäännäköistä lyömistä tai edes tönimistä. Edes lapsena. Mutta en olekaan koskaan pelannut yhdenkään muslimin kanssa, ainakaan tietääkseni.
2) Suomessa pelataan vuosittain tuhansittain virallisiakin otteluja, puulaaki- ja harrastepeleistä tai höntsäilyistä puhumattakaan. Tunnen huippupelaajia ja erotuomareita enkä ole koskaan kuullut yhtäkään kertomusta väkivaltaisuuksista lajin piirissä.
3) Googletin sanat "tappelu lentopallo". Sadan ensimmäisen hakutuloksen joukossa oli tämän uusimman vokkisattumuksen ohella seuraava edes etäisesti lentopalloon liittyvä tappelu-uutinen: vuonna 2010 itävaltalaisjoukkueessa pelannut suomalainen joutui Venäjän pelimatkallaan todistamaan bussikuskien tappelua liikennevaloissa. Googletus "lentopallo väkivalta" ei tuottanut mitään sinne päinkään, paitsi tietysti useita osumia vokkitappeluun.
Mutta kai tämä on nyt sitä kulttuurin rikastamista ja etnistä värinää, mitä Suomeen on kaivattu. Kas kun ei olla ilman matuja osattu edes lentopallossa tapella.

[lainaus Jaskan pauhantaa -blogin merkinnästä Uutiskatsaus 52/2015 (23.12.2015)]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti