Kyllä nuo kaverit sitten osaavat myydä asiansa uskottavasti. Huh huh vaan.
Mietin vain että mikä ihmeen aivovamma saa ihmiset uskomaan tuollaiseen paskaan. Eivät ne tyypit kuitenkaan osta minulta parkkipaikalla painavaa säkkiä katsomatta sisään, jos sanon että se on täynnä kultaa. Onko tuo pitkällinen salailu ja vihjailu se juttu, joka herättää sairaan kiinnostuksen joidenkin päässä? Ostavatko he itsellensä ainutlaatuisuuden kokemuksia liittymällä jonkinlaiseen salaiseen tietoon vihittyjen kulttiin, johon vain harvat pääsevät. Se, jolla ei ole luontaista mieltymystä salaisuuksiin, näkee sen täydellisenä järjettömyytenä, mitä se tietysti objektiivisesti tarkasteltuna onkin. Ainakin minä näen tuollaiseen sijoittamisen yhtä järkevänä, kuin ostaa parkkipaikalta tuntemattomalta "kultasäkki" miljoonalla sisään katsomatta.
Ei se ainakaan ole riskisijoitus lupaavaan tekniikkaan. Riskisijoittajat ovat erittäin tarkkoja ehdoissaan. Rahoitettavat joutuvat tosissaan todistamaan vakavastiotettavuutensa ja silti sijoituksen ehdot ovat yleensä sellaiset, että jos tuote lyö läpi, sijoittaja saa suurimman osan voitoista ja idean rakentajat saavat olla tyytyväisiä, jos pääsevät pikkurikkaiksi.
[nimimerkki 'Neutroni' 28.1.2016 Tiede-lehden keskustelupalstan ketjussa, jossa on käsitelty ja käsitellään edelleen erään italialaisen Rossi-nimisen miehen kylmäfuusiohuijausta]
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti