sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Esittää, että globaali lämpeneminen ei olekaan pysähtynyt

Gaia-ympäristöblogissa julkaistui merkintä, jossa esitetään, että globaali lämpeneminen ei olekaan pysähtynyt. Voihan pehvali! Oi, katso:

Helmikuu törkeästi lämpimämpi

6 kommenttia:

  1. No sehän on hyvä uutinen.

    Missä tahansa missä menneisyydestä kerrotaan, jos mainitaan että ilmasto on ollut lämmin, mainitaan yleensä myös se, että vettä on riittänyt paljon nykyistä runsaammin ympäri maailman ja aavikot ovat olleet pieniä ja harvalukuisia. Kuivuus on aikamme suurimpia vitsauksia, joten ilmaston lämpeneminen on hyvä asia. Hyvä, kaikille muille paitsi niille jotka tienaavat sorvaamalla uhkakuvia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos metaania alkaa varsin runsaasti vapautumaan Siperian ikiroudasta, niin edessä voi olla jossain määrin Venuksen kohtalo. Ei toki sataprosenttisesti, kun Venus sijaitsee paljon lähempänä aurinkoa.

      Poista
    2. Tuskinpa. Ei maapallo ennenkään ole Venuksen kaltaiseksi muuttunut, ikiroutaa tai ei. Tuo on aivan turha fobia, maailmanlopun ennustajien sepittämä. Mitään tutkimusta metaanin määrästä Siperian maaperässä ei ole tehty, ainoastaan paiskottu sopivantuntuisia numeroita ilmaan ja ennustettu maailmanloppua taas uuden kerran. Koska maailmanlopun ennusteet menevät kaupaksi mediassa.

      Pelko pois, maapallo muuttuu paremmaksi paikaksi kunhan se sulaa hiukkasen. Nythän olemme ankaran jääkauden kourissa. Sietäisi jo leudontua!

      Poista
    3. Joka tapauksessa, jos lämpeneminen tapahtuu liian nopeasti, niin kasvien evoluutio ei ehdi perässä. Jonkin verran tapahtuisi myöskin lisää elukoiden sukupuuttoja. Vähemmän katastrofaalista olisi sellaisille maille, joiden alueella sijaitsee enemmän erilaisia kasvillisuus- ja ilmastovyöhykkeitä. Mutta joka tapauksessa elämäntavat muuttuisivat.

      Poista
    4. Ehkäpä eliöt eivät heti ehdi seurata muuttuvia olosuhteita, jos ne muuttuvat dramaattisesti (+5 astetta, esimerkiksi) yhden-kahden kuukauden sisällä. Mutta jotenkin en vain näe tällaista tapahtuvaksi.

      Poista
    5. Monet eläimistä kykenevät liikkumaan paremmille seuduille. Kasveilta jossain määrin puuttuu tämä kyky. Onneksi ainakin viljelykasveja kyetään jalostamaan paremmin soveltuviksi uusiin ilmanaloihin.

      Saattaa kuitenkin olla, että ennen pitkää joudumme muuttamaan Venukseen.

      Poista