lauantai 4. heinäkuuta 2015

Käsittelee Pentti Linkolan arvostavaa kiinnostusta natsismiin

Petteri Hillebrand Sarastus-verkkolehdessä julkaistussa kirjoituksessaan käsittelee Pentti Linkolan arvostavaa kiinnostusta natsismiin.

Hillebrand kertoo, että Linkola löytää natsismista monenlaista hyvää kuten hirmuhallinto, joukkotuhonta, kansallispuvut, haitarinsoitto, vaeltaminen, kurinalaisuus, reippaus ja ryhdikkyys. Linkola hänen mukaansa näyttää ajattelevan, että nuo hyvät puolet ovat ainakin jossain yhteydessä tärkeämpiä kuin ideologian heikkoudet ja "hourupäisyydet" sen toteuttamisessa.

Kirjoittaja ei kuitenkaan, kuten en minäkään, tarkoita, että Vihreät noin yleisesti ottaen olisivat natseja. Ja sitä paitsi Petteri Hillebrand tuo kirjoituksessaan esiin myös eroja natsismin ja Linkolan ajattelun välillä. Linkola on ilmeisesti arvostellut natsismia siitä, että se on liian inhimillistä ja ihmiskeskeistä. Linkolan ajattelu on luontokeskeisempää.

Mutta itse pitkähkö kirjoitus löytyy seuraavan linkin takaa, oi katso:

Pentti Linkola ja natsismi

PS Ja kun natsismista kerran on puhe, niin voit halutessasi käydä myös lukemassa minun blogimerkintäni Mitä mieltä olen kansallissosialismista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti