perjantai 14. heinäkuuta 2017

S Kumpi musiikkifestivaali me haluamme olla?

Yhteiskunnan yleiseksi saneltu poliittinen asenneilmapiiri on asia, jonka voimme todentaa päivittäin valtamediasta. Kansalaisyhteiskunnan asenneilmapiiri, eli se kuuluisa kansan oikeustaju onkin toinen asia.

Näillä Bråvalla-popfestivaaleilla esiintyi teinityttöjen suosikkipoppareita. Tapahtunutta ei liene ollut omiaan ainakaan ehkäisemään uusruotsalaisille aivan yksin saapuneille turvapaikanhakijalapsukaisille sosiaalitoimen kustantamina jaetut pääsyliput tavoitteena ruotsalaiseen yhteiskuntaan kotoutuminen.

Ruotsissa on järjestetty tämän kesän aikana myös toinen musiikkifestivaali: raskaan metallimusiikin Sweden Rock. Siellä ei tänä vuonna ilmoitettu yhtään vastaavanlaista tapausta.

Niin. Bråvallan poppikonserttiin parveili ruotsalaisia teinityttöjä. Sweden Rockin festarikansan keski-ikä oli lähempänä 30 vuotta. Heistä suurempi osa oli miespuolisia. Heitä oli oletettavasti eri puolilta Eurooppaa. Heidän fyyysinen olemuksensakin oli jotain ihan muuta kuin 15-vuotiaiden svenneflickojen.

Voin hyvin uskoa, että Sweden Rockin lippujonoissa oli sinne suurin odotuksin saapuneita abdullaheja...jotka sitten seisoivat jo jonossa kyynärpäät tiukasti kyljissä ja katse maassa. Festarialueelle päästyään he kerääntyivät joukoksi selkä ulkoaitaa vasten pysyen siinä tiiviisti kunnes pääsivät pakenemaan.

Metallimusiikin fanit eivät ole väkivaltaisia, vaikka heistä niin voisi ulkomuodon perusteella luulla. Jos heidän kimppuunsa käydään, kykenevät he puolustautumaan.

Kumpaa me haluamme yhteiskuntana olla: Bråvalla vai Sweden Rock? Valinta on nyt todistetusti täysin meidän omissa käsissämme.


[nimimerkki "Qroquius Kad" 2.7.2017  Professorin ajatuksia -blogissa julkaistun merkinnän Yhteiskunnallinen muutos peruutti festivaalin, jossa todetaan erään ruotsalaisen musiikkifestivaalin peruuttamiseen liittyen, että luottamusyhteiskunta on romahtamassa, lukijakommenteissa]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti