maanantai 20. lokakuuta 2014

Miksi sukupuolisen tasavertaisuuden kannattajat eivät voi julistautua feministeiksi

Jukka, toivon sydämestäni, että voisin julistautua feministiksi, koska kannatan yhdenvertaisuutta sekä sukupuolten välistä tasa-arvoa ja vastustan sukupuolisyrjintää.

Valitettavasti miehistä ei koskaan kuitenkaan tule täysivaltaisia feministejä: Heistä tulee b-luokan feministejä, joilla ei ole oikeutta feminismin ideologisen sisällön muokkaamiseen. Näitä b-luokan feministejä, joilla on pelkkä feminististen ideoiden kannatusoikeus mutta ei muokkausoikeutta, kutsutaan profeministeiksi.

Kokeilepa vaikka kirjautua sisään johonkin kandadalaiseen, ruotsalaiseen tai jopa suomalaiseen feministifoorumiin tai facebook-ryhmään ja ala puhua siellä sen puolesta, että naisiin kohdistuvan parisuhdeväkivallan torjunnan lisäksi tarvittaisiin miehiin kohdistuvan parisuhdeväkivallan torjuntaohjelmaa. Kokeilepa sanoa, että tasa-arvopolitiikan tavoitteeksi pitäisi ottaa naisiin ja miehiin kohdistuvan sukupuolisyrjinnän poistaminen - eikä naisten aseman parantaminen. Menepä sanomaan, että vastustat miehiin kohdistettua "positiivista syrjintää", koska sinun mielestäsi syrjintä ei koskaan ole positiivinen asia (ja että kannatat ainoastaan lievää, heikommassa asemassa olevaan sukupuoleen kohdistettua positiivista erityiskohtelua - sillä lisäehdolla, että joissain tilanteissa miehet on katsottava heikommassa asemassa olevaksi sukupuoleksi).

Voit myös aloittaa keskustelun siitä, että raiskausrikoksiin ja seksuaaliseen häirintään liittyvät pykälät tulisi kirjoittaa sukupuolineutraaleiksi siten, että myös mies voidaan raiskata ja myös nainen voi syyllistyä seksuaaliseen häirintään. Ehdota, että molempien sukupuolten edustajia pitäisi kohdella kaikissa rikosepäilyissä syyttöminä, kunnes toisin todistetaan.

Jos teet tämän kokeen, huomaat, että sinut heitetään pellolle näistä feministisistä keskusteluista ja samalla sinut leimataan antifeministiksi ja misogyyniksi. Parhaassa tapauksessa sinuun kohdistetaan feministinen vihapuhekampanja, jonka tavoitteena on viedä uskottavuutesi ja tuhota taloudellinen asemasi mm. vaikeuttamalla työnsaantimahdollisuuksiasi.

Teepä tuollainen koe ja kerro sen jälkeen kokemuksistasi! HUOM: Jotta koe olisi aito, sinun pitäisi rohkeasti puolustaa tasa-arvoa ja olla muuttamatta mielipiteitäsi vallitsevan ryhmäpaineen ja lynkkausmielialan alla.

P.S. Amerikkalaiset ihmisoikeusaktivistit kirjoittavat osuvasti feministien suhtautumisesta miesten ihmisoikeuksiin. He katsovat, että "feministien mukaan raiskaus on niin vakava rikos, että edes syyttömyys ei saisi olla esteenä ankarille rangaistuksille".

[Pasi Malmi 19.10.2014 Jukka Väisäsen blogimerkinnän "Feministimiehet, tulkaa esiin!" lukijakommenteissa.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti