maanantai 29. syyskuuta 2014

Tiina Rosenbergista, kun tämä oli käynyt esiintymässä Pressiklubissa

Yleisesti sitä, että nainen ottaa/joutuu ottamaan miehen sukunimen mennessään naimisiin (miehen) kanssa, on pidetty patriarkaalisena jäänteenä menneiltä ajoilta. Feministit tekivät suuren työn Suomessa, jotta saivat sukunimilain muutettua niin, että nainen sai avioon mennessään joko pitää tyttönimensä, tai ottaa kaksiosaisen sukunimen, tyttönimen ja miehen sukunimen yhdistelmän.

Sitä taustaa vasten ihmettelenkin, että feminismin esitaistelijana esiintyvä Tiina Pursiainen haluaa edelleenkin esiintyä ex-miehensä sukunimellä Rosenberg, vaikka on eronnut, ja myöskin löytänyt oikean sukupuolisen suuntautumisensa. Haluaako Tiina Pursiainen osoittaa edelleenkin olevansa herra Rosenbergin omaisuutta, nainen vailla omaa tahtoa ja nimeä?

Outoa toimintaa naiselta, joka on sanonut: "Miesten kanssa makaavat naiset ovat sukupuolenpettureita". Kun nyt kerran on päässyt miehestä eroon, luulisi hankkiutuvan eroon siitä sen sian sukunimestäkin.

[Mika Suikkanen Simon Elon blogin merkinnän "Muutama sana Pressiklubista ja Tiina Rosenbergista" lukijakommenteissa 29.9.2014]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti