lauantai 9. syyskuuta 2017

S Poliittisen rälssimme jäsenet uskovat, ettei verykertymää tarvitse saada ensin kerättyä

Komppaan Pekkaa kybällä, ellen sitten yhdellätoista niin kuin Spinal Tap-orkesterin styrkkareissa aikanaan. Poliittisen rälssimme puolueet vasureista kokoomukseen ovat melko tarkalleen unohtaneet (lienevätkö oppineetkaan) sen tietyn perusasian että verokertymä täytyy ensin tienata ennen kuin sen voi jakaa. Ja samalle porukalle ei sitten taas ole mikään ongelma siinä että tänne köijätään lähi-idästä ja Afrikasta parikymppisiä jätkiä ja siirretään ne samantien pysyvälle eläkkeelle ynnä mainostetaan että näin huoltosuhde paranee.

Olettaisin, että poliittista uraa suunnitteleville jaettaisiin jonkunlainen ”Economics for dum, dummier, even more dummier and even young politicians”-käsikirja mutta lienen väärässä.

Pari erityishuomiota käyttämistäsi termeistä:

”valtion pitäisi olla koko ajan budjetti ojossa auttamassa, ettei ihmisten itse-ekspression toteutuminen vain jäisi rahasta kiinni.”

Ässä.

”hedonistis-individualistinen nykyfeministi”.

Ehkä vielä enemmän ässä.

=======

Tähän lisäisin vielä kyynisen huomion joka lienee alan ammattilaisille kuten Ykälle varsin selvä: aivan kaikkien ihmisten ei pitäisi lisääntyä. Heidän lapsensa kun päätyvät joidenkin muiden kasvatettaviksi.

Toisaalta näiden anttirinteiden ja vapputaipaleiden lausunnoista on paistanut ja paistaa vähän sellainen asennemaailma, että sehän se olisikin toivottavaa. Sitä on tosin kokeiltu käytännössä Pol Potin Kambodzhassa, vai mikä Khmer se olikaan silloin, mutta tulokset eivät olleet ehkä niin rohkaisevia.

Vaikka eihän empiirinen kokemus idealistiin voi vaikuttaa: onhan maassamme edelleen kommunisteja, jotka ovat vakuuttuneita kommunismin matemaattisen varmasta toimivuudesta Suomessa. Kun heiltä kysytään, miksei se toiminut Neuvostoliitossa eikä toimi Pohjois-Koreassa, perustelevat he asian hyvin yksityiskohtaisesti mutta kertakaikkisen kestämättömästi.

Utopiasta on kyse; se kangastelee ihmisen silmissä hamaan loppuun asti. Ihmisen on aina hyvä olla siellä, missä hän ei ole.

[nimimerkit "Yrjöperskeles" ja "Qroquius Kad" 3.9.2017 Pekan porstua -blogin merkinnän Närkästystalkoot lukijakommenteissa. Kyseisessä merkinnässä käsitellään sitä, kun Sosialidemokraattisen puolueen puheenjohtaja Antti Rinne oli kehottanut ihmisiä synnytystalkoisiin, ja tämä oli herättänyt suurta vihastusta ja sitä on laajalti pidetty huonona siirtona.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti