perjantai 1. syyskuuta 2017

S Nk. identiteettiliberalismi kannattaa lopettaa

Progressive Eran keinoja ei tarvitse eikä voi kopioida yksi yhteen, mutta ainakin niistä on syytä oppia.

Kolumbian yliopiston professori Mark Lilla vaati erityisesti Hilary Clintonin kampanjalle tyypillisen identiteettliberalismin – eli amerikkalaisten jakamisen naisiin ja vähemmistöihin (hyviin) yhtäältä ja valkoisiin heteromiehiin (pahoihin) toisaalta – lopettamista.

Republikaanien olisi omalta osaltaan lopetettava rikkaiden lyhyen tähtäimen etujen ajaminen. Republikaanien politiikka on ainakin Trumpin aikaan asti ollut rikkaiden etujen ajaminen yhdistettynä rivikannattajille tarjottaviin sirkushuveihin – kuten abortin, evoluutioteorian, ilmastotieteen ja homoavioliittojen vastustamiseen – innokkuudella, joka tuo väistämättä mieleen Rooman ajan gladiaattoritaistelut.

Suomessa koheesion edistäminen on nostettava politiikan keskiöön. Oleellisempaa kun keinojen miettiminen on tällä hetkellä se, että jokainen suomalainen selkeästi ymmärtää, että koheesiota tarvitaan koska vanha vainooja uhkaa Suomea ja kaikkia Rajamaita jälleen. Puheet Venäjän uhan teoreettisuudesta ovat pahinta maanpetturuutta. Vaikka Suomi harjoittaisi snellmanilais-kekkoslaista myöntyvyyspolitiikkaa, kansakunnan koheesio on välttämätöntä. 

[Jukka Aakula 2.7.2017 Sarastus-verkkolehdessä julkaistussa kirjoituksessaan Ideologioiden taistelusta koheesion edistämiseen]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti