lauantai 9. syyskuuta 2017

S Hesarin toimittaja Tommi Nieminen puhui hyvin, mutta myös jotain älytöntä

Helsingin Sanomien aikanaan lapsiaan mielenosoitusten keskellä kasvattanut toimittaja Tommi Nieminen puolestaan halusi lopultakin maahanmuutosta puhuttavan avoimesti ja ketään leimaamatta. Hän oli huomannut jopa sen, että punavihreällä leimakirveellä on merkitty  aivan tavallisia keskitien kulkijoita.

Toki Niemisen kirjoitus sisälsi edelleen outoja väitteitä. Hänen mukaansa esimerkiksi "avoin ja realistinen keskustelu ääri-islamin uhkakuvista Suomessa muuttui mahdottomaksi, kun perussuomalaisten halla-aholainen siipi valtasi ilmatilan politiikassa ja pienet äärioikeistoryhmät jalkautuivat toreille ja nostivat liput liehumaan".

Väite oli omituinen, sillä suomalainen valtamedia on ollut lähes täydellisesti maahanmuuttokritiikittömien vallassa, eivätkä he ole juurikaan olleet halukkaita puhumaan nykyaikaiseen kansainvaellukseen liittyvistä todellisista riskeistä. Sen sijaan on pyritty tekemään propagandaa, jotta ihmisten asenteet joukkomaahanmuuttoon saataisiin nykyistä myönteisemmiksi.

Annettakoon Niemiselle kuitenkin anteeksi. On ymmärrettävää, että omasta poterosta nouseminen ja omien ajatuskulkujen virheiden havaitseminen ottavat aikaa. Hänen sanomansa oli kuitenkin aivan oikea: me tarvitsemme juuri tässä ja nyt avointa ja tosiasioihin perustuvaa maahanmuuttokeskustelua sekä ennen kaikkea sen pohjalta yhteisymmärrystä siitä, kuinka nykyaikaisen kansainvaelluksen riskit saataisiin minimoitua. 

[Näin oli lausuttu Professorin ajatuksia -blogissa 27.8.2017 julkaistussa merkinnässä HS:n Tommi Nieminen kaipasi keskustelua.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti