tiistai 22. elokuuta 2017

S Miten natsismia ja rasismia voi tehokkaasti vastustaa

Ruotsin pääministeri on kyllä laadukas vitsimaakari. Pääministeri Stefan Löfvenin mukaan Turun tapahtumat osoittivat, että nyt tarvitaan ruotsalaisia nousemaan natsismia vastaan. Yleensä olen suhteellisen sanavalmis kaveri, mutta nyt meikä osaa kommentoida lähinnä, että äläkölö asdasdasd. Joku vois jopa ottaa Löfvenin kommentin vittuiluna.

Oikeasti se, mikä on nousussa, ei ole rasismi ja natsismi, vaan tavallisten ihmisten pettymys ja turhautuminen. Ympäri Euroopan on kerrottu, miten ihanaa ja mukavaa tapahtuu, kun poliitikot pääsevät toteuttamaan projektejaan. Sitten tulee todellisuus, joka osoittaa, että poliitikot valehtelivat ja unelman sijasta saatiinkin heiluvia veitsiä toreille ja rekkoja kävelykaduille. Tämä petos on tehnyt ihmisistä turhautuneita, surullisia ja ärtyneitä.

Valtio tekee kansalaisten elämästä turvatonta kansalaisilta otetuilla verovaroilla. Samaan aikaan tavallisten kansalaisten eduista ja palveluista leikataan. Vanhainkohdin mummo likaisissa lakanoissa ihmettelee, minkä takia naapurin vastaanottokeskuksessa leikitään aikuisten miesten kanssa olkapää-peppu-leikkejä, mutta häntä ei huomaa kukaan. Työtön miettii, minkä takia hänen pitää raportoida nöyryyttävästi elämänsä jokaisesta pikkuseikasta sossulle, työkkärille ja Kelalle ja samaan aikaan korea irakilaiskundi kehtaa valittaa, kun ilmainen puuro ei maistu. Ihmiset kokevat, että heitä kohdellaan epäoikeudenmukaisesti ja että heille valehdellaan.

Syy, minkä takia Trump voitti, minkä takia Ruotsidemokraatit nousevat, minkä takia Halla-aho valittiin PS:n puheenjohtajaksi ja minkä takia MV-lehteä luetaan enemmän kuin Ylen nettisivuja, on kaikissa sama. Turhautuneet ihmiset yrittävät protestoida ja taistella vastaan niillä keinoilla, joita heillä on. Mitään sen mystisempää tai synkempää ei ilmiöiden takana ole.

Tämä myös kertoo sen ratkaisun, jolla "natsismin" ja "rasismin" nousu saadaan pysäytettyä. Ei tarvitse tehdä mitään muuta kuin harjoittaa kansan puolella olevaa politiikkaa. Ei tarvita muuta kuin sitä, että niitä olkapää-peppu-leikkejä leikitään sen vanhainkodin mummon kanssa ja että Ylellä ei kerrota joukkoraiskauksen uhrille, että pelolle ei saa antautua. Mitään muuta ei tarvita.

Jos siis olet huolissasi natsismista tai rasismista, voit estää sitä kaikista tehokkaimmin ajamalla oman kansasi asiaa.

[ituhipin näköinen pitkätukka-netsi Jiri Keronen 21.8.2017 Facebookissa]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti