sunnuntai 20. elokuuta 2017

S Halla-aho toivoo Suomeen sisäistä federalismia

Keskusta ajaa valtapoliittisista syistä maakuntauudistusta, mutta – kokoomukselle tärkeä – SOTE-uudistus on uudelleenvalmisteltavana: siksi maakuntauudistusta ei välttämättä tällä vaalikaudella saada hyväksyttyä.

Halla-aho kannattaa kuitenkin maakuntien itsehallinnon vahvistamista siten, että itsehallinnollisille maakunnille siirretään osittain kunnille ja valtiolle kuuluvaa päätösvaltaa, esimerkiksi verotusoikeutta. Suomen sisäinen federalismi olisi hänen mukaansa erittäin hyvä kehityssuunta: ”Suomessa on perinteisesti keskitetty päätösvaltaa keskusvallalle Helsinkiin, mutta se ei toimi maassa, joka on alueellisesti ja väestöllisesti niinkin heterogeeninen kuin Suomi tällä hetkellä on.

Vahva paikallishallinto, jolla olisi omaa lainsäädäntövaltaa, pystyisi mielestäni paremmin ottamaan huomioon paikalliset erityispiirteet,” hän toteaa.

[Näin oli lausuttu Kansalainen-verkkolehdessä 21.7.2017 julkaistussa Petri Saarelan kirjoittamassa uutisartikkelissa Jussi Halla-aho: Suomella on Baltian mailta paljon opittavaa.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti