lauantai 15. heinäkuuta 2017

S Tolstoikin oli sanonut, ettei hän ollut vielä liian vanha ukko joutuakseen vaikeuksiin

Vihavainen on usein kritisoinut ilmeisen poliittisia tuomioita uskonrauhan loukkaamisesta tai kansanryhmää vastaan kiihottamisesta – varsinkin Jussi Halla-ahon tapauksessa, jossa kyse oli ennemminkin valtionsyyttäjä Mika Illmanille osoitetusta pilkasta ja oikeuskäytännön kaksoisstandardin osoittamisesta.

Pelkästään Barbarian paluussa, Vihavaisen blogista puhumattakaan, on paljon kohtia, joista voisi ajatella kirjoittajan saavan sakot kiihotuspykälän mukaan. Vihavainen ei ole kuitenkaan joutunut edes esitutkintaan kirjoituksistaan, syytteistä tai tuomioista puhumattakaan.

Suojaako emeritusprofessoria akateeminen titteli?

– En ole minkään puolueen jäsen ja ilmeisesti tuntuu, ettei ruutia kannata tuhlata. Mutta voihan se kaikki olla vielä edessä päin, Vihavainen pohtii.

Ei vain sananvapaus ole uhattuna. Näyttää siltä että väkivallaton, demokraattinen tie estää barbarian paluu on kaikin tavoin tukittu.

Kun perussuomalaiset osoittivat halunsa pitää kiinni hallitusohjelman maahanmuuttoa rajoittavista kirjauksista, puolue eristettiin.

– Jo hyvän aikaa on näyttänyt siltä, että demokraattista vaikuttamista pyritään yhä enemmän kuristamaan. On selvää, että tämä turhauttaa ihmisiä, Vihavainen sanoo.

– Kommunistejakin sentään aikoinaan suvaittiin, vaikka heidän ohjelmansa oli lyhyesti sanoen rikollinen, Vihavainen tuhahtaa.

[Näin oli lausuttu 1.7.2017 Suomen uutisissa julkaistussa Marko Hamilon kirjoittamassa uutisartikkelissa Valtakunnan virallinen toisinajattelija, professori Vihavainen: ”Demokraattista vaikuttamista pyritään yhä enemmän kuristamaan”]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti