torstai 20. heinäkuuta 2017

S Perussuomalaisista on tullut vihdoinkin kokoava voima

Tapauksen häpeällisyydestä ja kivuliaisuudesta huolimatta otan sen seuraukset hyvillä mielin vastaan. Perussuomalaiset ovat kertaheitolla muuttuneet puolueeksi, jonka taakse kaikki Suomen kansallismieliset äärimmäisimpiä sirpaleryhmiä lukuunottamatta voivat asettua, ja kaiken kukkuraksi opportunistit puhdistivat itse itsensä puolueen riveistä. Kesäkuun 13. päivä ei merkinnyt hajaannusta vaan syksyn 2015 siirtolaiskriisistä alkaneen hajaannuksen loppua, keskenään kinastelevien nationalistiklikkien yhdistymistä. Perussuomalaisten tuleva linja painottaa kaiken todennäköisyyden mukaan massamaahanmuuton ja EU-sanelupolitiikan vastaisuutta. Sillä reseptillä on pitkin Eurooppaa onnistuttu haastamaan valtapuolueet ja horjuttamaan globalistista utopiaa.

On selvää, että Halla-ahon johtama Perussuomalaiset joutuu aluksi poliittiseen eristykseen. Vanhojen puolueiden pelko Unkarin ja Puolan skenaarion toistumisesta täällä on niin vahva, ettei yksikään niistä luultavasti suostu yhteistyöhön kansallismielisten kanssa. Kuitenkin yli puolet suomalaisista haluaa tiukempaa maahanmuuttopolitiikkaa, jollaista vain Halla-ahon Perussuomalaiset voi johdonmukaisesti ajaa. Kunhan puolue on selvinnyt kaoottisen välivaiheen yli, se voi odottaa tuntuvaa vaalimenestystä. Tie hallitukseen pysyy siltä toki suljettuna ilman aivan poikkeuksellista äänivyöryä, mutta kansallismieliset ovat ennenkin osanneet tehdä politiikkaa perinteisiin kaavoihin sitoutumatta. Vahva oppositioasema voi olla hallitusvaltaa hedelmällisempi, jos onnistuu pääsemään vaa’ankielipuolueeksi. Hyvä esimerkki siinä onnistuneesta puolueesta on Tanskan Kansanpuolue, ja saman tavoitteen ovat viimeksi saavuttaneet länsinaapurin ruotsidemokraatit. Ruotsidemokraatit kykenevät tällä hetkellä määrittelemään muiden tekemää politiikkaa siinä määrin, että Ruotsin Vihreän puolueen maahanmuuttopoliittiset kannanotot ovat jyrkempiä kuin tähänastisilla perussuomalaisilla ministereillä. 

[kauhistuttava kirjailija Timo Hännikäinen Sarastus-verkkolehdessä 14.6.2017 julkaistussa kirjoituksessa Hajaannuksen aika on ohi]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti