torstai 20. heinäkuuta 2017

S Lainsäädännön tulisi kitkeä paljon nykyistä tarkemmin kaikenlainen kusetus ja harmaalla alueella toiminta

Erinomaista vedätystä, ovat rahansa ansainneet. Mielestäni tällaisen taidokkaan kusettamisen pitäisi olla melkein laillista, jotta ihmiset oppisivat olemaan varovaisempia.
Olen eri mieltä. Lainsäädännön pitäisi kitkeä paljon nykyistä tarkemmin kaikenlainen kusetus ja harmaalla alueella toiminta. Luottamus ihmisiin ja yhteiskuntaan on yksi tärkeimmistä (jos ei tärkein) asioista, joka tekee vauraista maista vauraita. Jos ihminen ei voi luottaa, että viranomaiset ja muut ihmiset toimivat lakien mukaan, hän ei investoi omaisuuttaan mihinkään tuottavaan, vaan käyttää resurssinsa sen piilottamiseen ja puolustamiseen. Mikä on tietenkin niissä oloissa järkevin vaihtoehto, koska tuottava toiminta ryöstetään ennen kuin se alkaa tuottaa. Noissa oloissa huijaaminen ja valta-aseman väärinkäyttö on järkevintä liiketoimintaa, mutta koska se on välistä vetämistä joka ei oikeasti tuota mitään, systeemissä ei synny paljoa kusetettavaa.

[nimimerkki "Neutroni" 20.3.2017 Tiede-lehden keskustelupalstan ketjussa Kylmäfuusio onnistunut? - Italialainen lämmitin]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti