sunnuntai 25. kesäkuuta 2017

S Perseily pitäisi tehdä maahanmuuttajille likimain mahdottomaksi

Kriittinen, erottamaton osa turvapaikkajärjestelmää ovat kriteerit ja rajat järjestelmän toiminnalle. Emme voisi auttaa ketään mikäli kaikki saisivat aina turvapaikan, se lienee millä tahansa loogisella ja inhimillisellä ajattelulla kiistaton itsestäänselvyys. Suomessa prosessi on maailman parhaimmasta päästä. Se on avoin, tarkka, monipuolinen ja siinä on laajat valitusoikeudet. Jos hakemus todetaan asiattomaksi, kyse on järjestelmän väärinkäytöstä. Suomessa, päinvastoin kuin lukuisissa muissa maissa, tämä ei johda sanktioajatteluun. Päinvastoin, kotiinpaluuta avustetaan operatiivisesti ja taloudellisesti.

Olen sitä mieltä, että jos tuossa kohtaa, kaiken saamansa rahan, avun, majoituksen, ruoan ja vielä rahallisen lähtöinsentiivin jälkeenkin haluaa rikkoa lakejamme, olemme ns. altaan syvässä päässä. Kuten Tukholmasta jouduimme suruksemme oppimaan, voi joistain näistä ihmisistä muodostua todellinen uhka. Ei tietenkään kaikista; veikatenkin leijonaosa halusi vain etsiä parempaa elintasoa, kokeilivat kepillä jäätä mutta palaavat kokemusta viisaampana. Moni on tyhmyyttään lähtenyt matkaan ihmissalakuljettajien valheiden pohjalta, mutta siihen typeryyteen sietääkin vähän kompastua. Vaan on joukossa kuitenkin aina pieni joukko heitä, joille rikollinen toiminta turvapaikanhaussa sopii yleiseen rikolliseen elämäntapaan mainiosti.

[pörrökorvainen ja kerubinkasvoinen maltillisuuden mestari Kyuu Eturautti 27.4.2017 blogissaan julkaisemassaan merkinnässä Uhkasiko diakonissalaitos Suomea terrori-iskuilla?]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti