lauantai 20. toukokuuta 2017

{L} Uutimia 19.5.2017

MTV:n sivuilla julkaistui Linda Pukan artikkeli, jossa tämä kertoo erään alkoholistin selviytymistarinan. Myönteistähän tällainen on. Oi, katso:

27 viinanhuuruista vuotta, huumeita ja seitsemät potkut – Petri päätti antaa itselleen 40-vuotislahjaksi hyvän elämän

*

Alempana onkin sitten leegio pelkästään Ylen uutisartikkeleita.
...

Eläinten kouluttaja ja tietokirjailija Tuire Kaimio puhuu koirien ylijalostamisen ongelmasta. Oi, katso:

Miksi ihmeessä kukaan kasvattaisi sairaita koiria?

*

Sari Taussi ja Marjo Näkki kertovat, että vastikään 12.5.2017 menehtynyt presidentti Mauno Koivisto oli salannut Suomen määrätietoisen avun Virolle maan eläessä itsenäistymisen kipujaan. Apu oli materiaalista apua ja koulutus- ja asiantuntija-apua ja kaikkea, millä oli jotain tekemistä kulttuurin kanssa. Oi, katso:

Koivisto salasi Suomen määrätietoisen avun Virolle – Lentopallo yhdisti yli Suomenlahden

*

Arto Loukasmäki oli kirjoittanut artikkelin avaruustähtitieteen emeritusprofessorista Esko Valtaojasta, jolla on nykyään lyhyempi parta, että tämän mukaan ennen ei suinkaan ollut paremmin. Oi, katso:

Ennen oli kaikki paremmin – Esko Valtaoja: "Pöljempää sanontaa tuskin on vastaan tullut"

*

Johanna Manu esittää, että elokuvien luoma mielikuva elämästä mielisairaalassa on vanhanaikainen ja liioiteltu. Myöskin esittelee Halikon mielenterveysasyyliä. Oi, katso:

Millaista on arki mielisairaalassa? – "Suurin osa ihmisistä ei tiedä, mitä täällä tapahtuu"

*

Tiina Länkinen ja Marjukka Havumäki käsittelevät sitä, että nyt oli 9.5.2017 Venäjän voitonpäivän kulkueita ensi kertaa Suomessa. Oi, katso:

Venäjän voitonpäivän kulkueita ensi kertaa Suomessa – vaikuttajat paheksuvat

PS Jotkut ovat pitäneet Donald Trumpia, Yhdysvaltain nykyistä presidenttiä, ihmisperseenä. Itse pidän näitä Suomessa voitonpäivää juhlineita sellaisina.

*

Kaksi kuukautta sitten julkaistui Johanna Kipon kirjoittama uutisartikkeli, jossa kerrottiin Ranskan sosialistien haluavan, että Ranskassa estettäisiin pääsy verkkosivustoille, joilla ihannoidaan sairaalloista laihuutta. Aliravituilla malleilla ei olisi enää pääsyä muotinäytösten lavoille, jotta nuorten syömishäiriöitä vastaan voitaisiin taistella paremmin. Myönteiseltähän tuo kuulostaa, minusta. Anoreksia ei ole leikin asia. Oi, katso:

Ranska haluaa kieltää sairaalloisen laihat mallit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti