lauantai 25. helmikuuta 2017

Vasemmiston ja RKP:n äänestäminen ei auta yhtään {S}

Suomen tilanne tuskin olisi yhtään parempi, jos Perussuomalaisten tilalla hallituksessa olisivat olleet Rkp ja vihreät. Vasemmisto olisi hallituksessa ollessaan todennäköisesti laiminlyönyt kaikki pakolaisten ja turvapaikanhakijoiden tutkinta- ja palautustoimet sekä perustanut rajalle Suomen passien jakopisteitä, joissa rajojen ylittäjät olisivat pyytäneet henkilöpaperit rajavartijoilta. Paperittomia on nyt jo jäänyt Suomeen liikaa, vaikka sisäministeriö ei ongelmaa myönnäkään.

Toivon hartaasti, ettei Suomen kansa mene siihen halpaan, että se seuraavissa vaaleissa ryntää valtiolaivamme vasemmalle laidalle unohdettuaan, mitä vasemmisto hallituksessa teki: vaati lisää velanottoa, maahanmuuttoa ja mielipiteiden sensuroimista. Vaikeuksissa oleva valtiontalous ei kaipaa veneen keikuttamista eikä ryntäilyä laidalta toiselle vaan määrätietoista sitoutumista pitkäjänteisiin rakenteiden uudistusohjelmiin.

[filosofi Jukka Hankamäki 13.1.2017 blogissaan julkaisemassaan merkinnässä Pääministeri, johtamisen taakka ja kanan pahnat]

3 kommenttia:

  1. Yhdentekevää enää tässä vaiheessa.Demokraattisen vaikuttamisen aika on käytännössä ohi.Se mahdollisuus on jo mennyt koska äänestämällä ei voi vaikuttaa.Seuraavana ovat vuorossa hieman erilaiset yhteiskunnallisen vaikuttamisen keinot.Ikävä juttu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä. Vielä ikävämpää on katsoa silmiin sitä tosiasiaa, ettei meistä oikeasti ole noihin hieman erilaisiin vaikuttamisen keinoihin. Turha fantasioida vapaussota kakkosista: ei sellaisia ole eikä tule.

      Mitä siis jää? Juodaan Lohdutusviinaa.

      Poista
    2. Eikös se aito ja alkuperäinen Lohdutusviina ole tarkoitettu suvaitsevaisia hyviä ihmisiä varten? Ei esim. minunlaistani paskaa varten.

      Tässä demokratiakysymyksessä vaikuttaa sellainenkin asia, että propagandavälineistö on lähes kokonaisuudessaan yhdellä tietyllä tavalla ajattelevien käsissä. Se vaikuttaa jo demokratian toteutumiseen käänteisellä tavalla.

      Minusta kolme parasta argumenttia demokratian puolesta ovat ainakin periaatteessa seuraavat:

      1) Vallanpitäjät voidaan saada palliltaan pois rauhanomaisesti, ettei AINA tarvitse tehdä vallankumousta asian hoitamiseksi.
      2) Vaaliuurnilla ihmiset saavat päästellä paineita ja kokevat saavansa vaikuttaa.
      3) Vallanpito toimii ainakin vähäisessä määrin kytköksissä äänestäjien tahtoon, joten tyytymättömyyttä on vähemmän.

      Mutta nyt peruutan illan oluitten pariin. Oli pakko tulla tänne kirjoittamaan tämä ennen sitä...

      Poista