torstai 12. tammikuuta 2017

Maahanmuutto Yhdysvaltain positiivisena piirteenä {S}

Yksi seikka, joka Yhdysvalloista nostetaan yleensä esiin positiivisena piirteenä, on sen suhtautuminen maahanmuuttoon. Kansojen sulatusuunia käytetään esimerkkinä sille, kuinka valtavat maahanmuuttajamäärät voivat sulautua osaksi yhteiskuntaa ongelmitta ja luoda lisää hyvinvointia. Paitsi ehkä juuri alkuperäisasukkaille, jotka ovat jo useamman sata vuotta harmitelleet, että tulijat eivät sittenkään integroituneet vastaanottavan yhteiskunnan normeihin ja kulttuuriin.

Yhdysvaltain maahanmuuttostrategian menestys on aina perustunut siihen, että tulijoita ei passivoida sosiaaliturvalla, vaan he hakeutuvat heti töihin. Tämä seikka ei ole muuttunut, vaikka nykyisin käytössä olevat keinot ovatkin osin lain ulkopuolelta. Yhdysvallat sietää hyvin sen taloutta hyödyttäviä laittomia siirtolaisia muun muassa Meksikosta, ja antaa näiden rauhassa tehdä töitä alle laissa säädettyjen minimipalkkojen.

[Näin oli lausuttu Päivän byrokraatin 17.12.2016 julkaisemassa artikkelissa Vaihtoehto kaarnaveneille: Päivän Byrokraatin keinot turvapaikanhakijoiden työllistämiseen.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti